|
|
HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
|
Ders Adı
| Kodu
| Yılı
| Yarıyılı
| Süresi (T+U)
| Kredisi
| AKTS Kredisi
|
BESLENME VE SAĞLIK |
BES203 |
2 |
4 |
2+0 |
2.0 |
3.0 |
S.No
|
Dersin Öğrenme Çıktıları
Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (İlişki Düzeyi) |
1 |
Beslenmenin insan ve toplum sağlığı üzerindeki etkisini kavrar.
| 1 (4), 2 (4), 9 (4), 10 (1), 11 (5), 16 (3), 22 (2), 25 (1), 26 (2), 27 (2), 31 (2) | 2 |
Doğru beslenme kurallarını kavrar.
| 1 (2), 2 (2), 9 (2), 11 (2), 12 (3), 16 (2), 19 (2), 21 (1), 22 (1), 27 (1), 31 (3) | 3 |
Besin bileşenlerinin eksikliğinde karşılaşılan problemleri kavrar ve çözüm yollarını tasarlar.
| 1 (2), 2 (2), 9 (3), 11 (4), 12 (1), 16 (1), 19 (2), 24 (2), 27 (1), 31 (4) | 4 |
Besin bileşenlerinin sindirimi, emilimi ve bunları etkileyen faktörleri kavrar.
| 1 (4), 2 (3), 11 (2), 31 (3) | 5 |
Beslenme ve sağlık ilişkisini kurarak analiz eder.
| 1 (4), 2 (5), 9 (3), 10 (4), 11 (3), 12 (4), 16 (2), 18 (2), 19 (3), 21 (4), 22 (1), 31 (4) | 6 |
Sağlıklı beslenmeyi etkileyen faktörleri kavrar.
| 1 (4), 2 (4), 10 (3), 12 (1), 18 (1), 19 (3), 21 (4), 22 (1), 26 (3), 27 (2), 31 (4) | |