HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ |
||||||
Ders Adı | Kodu | Yılı | Yarıyılı | Süresi (T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
BESLENME VE SAĞLIK | BES203 | 2 | 4 | 2+0 | 2.0 | 3.0 |
S.No |
Dersin Öğrenme Çıktıları Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler. |
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (İlişki Düzeyi) |
---|---|---|
1 | Beslenmenin insan ve toplum sağlığı üzerindeki etkisini kavrar. | 1 (4), 2 (4), 9 (4), 10 (1), 11 (5), 16 (3), 22 (2), 25 (1), 26 (2), 27 (2), 31 (2) |
2 | Doğru beslenme kurallarını kavrar. | 1 (2), 2 (2), 9 (2), 11 (2), 12 (3), 16 (2), 19 (2), 21 (1), 22 (1), 27 (1), 31 (3) |
3 | Besin bileşenlerinin eksikliğinde karşılaşılan problemleri kavrar ve çözüm yollarını tasarlar. | 1 (2), 2 (2), 9 (3), 11 (4), 12 (1), 16 (1), 19 (2), 24 (2), 27 (1), 31 (4) |
4 | Besin bileşenlerinin sindirimi, emilimi ve bunları etkileyen faktörleri kavrar. | 1 (4), 2 (3), 11 (2), 31 (3) |
5 | Beslenme ve sağlık ilişkisini kurarak analiz eder. | 1 (4), 2 (5), 9 (3), 10 (4), 11 (3), 12 (4), 16 (2), 18 (2), 19 (3), 21 (4), 22 (1), 31 (4) |
6 | Sağlıklı beslenmeyi etkileyen faktörleri kavrar. | 1 (4), 2 (4), 10 (3), 12 (1), 18 (1), 19 (3), 21 (4), 22 (1), 26 (3), 27 (2), 31 (4) |