HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Ders Adı Kodu Yılı Yarıyılı Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BESLENME VE SAĞLIK BES203 2 4 2+0 2.0 3.0


S.No
Dersin Öğrenme Çıktıları
Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (İlişki Düzeyi)
1 Beslenmenin insan ve toplum sağlığı üzerindeki etkisini kavrar. 1 (4), 2 (4), 9 (4), 10 (1), 11 (5), 16 (3), 22 (2), 25 (1), 26 (2), 27 (2), 31 (2)
2 Doğru beslenme kurallarını kavrar. 1 (2), 2 (2), 9 (2), 11 (2), 12 (3), 16 (2), 19 (2), 21 (1), 22 (1), 27 (1), 31 (3)
3 Besin bileşenlerinin eksikliğinde karşılaşılan problemleri kavrar ve çözüm yollarını tasarlar. 1 (2), 2 (2), 9 (3), 11 (4), 12 (1), 16 (1), 19 (2), 24 (2), 27 (1), 31 (4)
4 Besin bileşenlerinin sindirimi, emilimi ve bunları etkileyen faktörleri kavrar. 1 (4), 2 (3), 11 (2), 31 (3)
5 Beslenme ve sağlık ilişkisini kurarak analiz eder. 1 (4), 2 (5), 9 (3), 10 (4), 11 (3), 12 (4), 16 (2), 18 (2), 19 (3), 21 (4), 22 (1), 31 (4)
6 Sağlıklı beslenmeyi etkileyen faktörleri kavrar. 1 (4), 2 (4), 10 (3), 12 (1), 18 (1), 19 (3), 21 (4), 22 (1), 26 (3), 27 (2), 31 (4)