|
|
16020 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI - |
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey |
Programın yukarıda belirtilen amaç ve hedefleri doğrultusunda programı başarı ile tamamlayan öğrenci aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve yetkinlikleri gösterir.
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Yiyecek ve içecek sektöründe çalışan tüm personelin çalışma alanlarını, sorumluluklarını iş güvenliği kurallarına dikkat ederek tanımlar. |
%83.50 |
2 |
Pişirmenin ardında yatan bilimsel gerçekleri bilir. |
%83.50 |
3 |
iyecek ve içeceklerin hazırlanması sırasındaki süreçlere hakimdir. |
%83.50 |
3 |
|
%83.50 |
3 |
|
%83.50 |
3 |
|
%83.50 |
3 |
|
%83.50 |
3 |
|
%83.50 |
3 |
|
%83.50 |
3 |
|
%83.50 |
4 |
Pişirme işlemi sırasındaki kimyasal reaksiyonları anlayarak uyguladığı tekniklerin gıdanın yapısında, duyusal özelliklerinde, görünüşünde ve kimyasında ne gibi değişiklikler olabileceğinin farkında olarak sağlıklı, doğal, katkısız ve özgün yemek formülleri geliştirir. |
%83.50 |
5 |
Türk ve Dünya mutfağını kültürel altyapısıyla birlikte değerlendirerek sahip olduğu bilgi ve becerileri sektörde kullanır. |
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Gastronomi disipliniyle ilişkili uluslararası gelişmeleri takip ederek etik değerler çerçevesinde projeler hazırlar. |
%83.75 |
2 |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir, karmaşık sorun ve konuları belirler ve analiz eder, tartışmalar yapar ve kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirir. |
%83.50 |
3 |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında yönetim, pazarlama, üretim ve finans konularında bilgi sahibidir. |
%84.25 |
3 |
|
%84.25 |
3 |
|
%84.25 |
3 |
|
%84.25 |
3 |
|
%84.25 |
3 |
|
%84.25 |
3 |
|
%84.25 |
3 |
|
%84.25 |
4 |
Her türlü yiyecek ve içeceği hazırlayabilir, yeni ürünler tasarlayabilir |
%83.75 |
5 |
İkram etkinliklerini yönetir |
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
5 |
|
%83.75 |
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir. |
%83.50 |
2 |
Öğrenmeyi öğrenmiş bir birey olarak karşılaştığı sorunların çözümünde eleştirel düşünceyi harekete geçirerek durum analizi yapar ve hatalardan ders çıkarır. |
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
|
Öğrenme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
İş hayatında veya akademik yaşamda yaşam boyu öğrenme becerilerini kullanarak bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere kolayca adapte olur. |
%83.25 |
1 |
|
%83.25 |
1 |
|
%83.25 |
1 |
|
%83.25 |
1 |
|
%83.25 |
1 |
|
%83.25 |
1 |
|
%83.25 |
1 |
|
%83.25 |
1 |
|
%83.25 |
1 |
|
%83.25 |
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Disiplinler arası çalışmalarda veya iş hayatında farklı yaklaşımları karşılaştırıp yorumlar. |
%83.50 |
2 |
Farklı kültürel, sosyal, insani, sanatsal ve politik bakış açılarına göre karar ve eylemlerinin etik sonuçlarını açıkça belirtir. |
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
2 |
|
%83.75 |
|
Alana Özgü Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Bir konaklama tesisinin finansal planını oluşturarak, maliyetini hesaplar. |
%83.75 |
2 |
Moleküler gastronomi bilgilerini kullanarak yemeğin kimyasını açıklar. |
%83.75 |
3 |
Sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda mesleki yaşamlarında küresel çevre sorunlarına karşı sorumlu davranış gösterir. |
%84.00 |
3 |
|
%84.00 |
3 |
|
%84.00 |
3 |
|
%84.00 |
3 |
|
%84.00 |
3 |
|
%84.00 |
3 |
|
%84.00 |
3 |
|
%84.00 |
|
|