|
|
09010-AŞÇILIK- |
DÜZEYİ: Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey |
DERS PLANI |
Her hangi bir dersin amaç, öğrenme çıktıları, içerik, değerlendirme ve iş yükü AKTS gibi detay bilgilerini görmek için dersin isminin üzerine tıklamanız yeterlidir. |
1. Güz ( Birinci ) Dönemi Dersleri |
---|
|
ID |
Kodu |
Ders Adı |
Dersin Türü |
Süresi (T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
|
547 |
ATA101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
Zorunlu |
2 + 0 |
2.0 |
2.0 |
|
1290 |
BES101 |
BESLENME İLKELERİ |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
4.0 |
|
548 |
TRK101 |
TÜRK DİLİ I |
Zorunlu |
2 + 0 |
2.0 |
2.0 |
|
562 |
ING101 |
İNGİLİZCE I |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
4.0 |
|
549 |
BLG101 |
BİLGİSAYAR I |
Zorunlu |
2 + 0 |
2.0 |
2.0 |
|
834 |
ASC107 |
İŞ SAĞLIĞI, GÜVENLİĞİ, SANİTASYON |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
4.0 |
|
832 |
ASC103 |
GASTRONOMİYE GİRİŞ |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
4.0 |
|
983 |
ASC109 |
GIDA ÜRETİMİ I |
Zorunlu |
2 + 2 |
3.0 |
5.0 |
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu): | 27 |
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) : | 0 |
AKTS Kredi Toplamı : | 27 |
|
1. Bahar ( İkinci ) Dönemi Dersleri |
---|
|
ID |
Kodu |
Ders Adı |
Dersin Türü |
Süresi (T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
|
1070 |
ASC110 |
YAZ UYGULAMASI |
Zorunlu |
0 + 16 |
0.0 |
1.0 |
|
688 |
TRK102 |
TÜRK DİLİ II |
Zorunlu |
2 + 0 |
2.0 |
2.0 |
|
686 |
ATA102 |
ATATÜRK İLKELERI VE İNKILAP TARIHI II |
Zorunlu |
2 + 0 |
2.0 |
2.0 |
|
687 |
BLG102 |
BİLGİSAYAR II |
Zorunlu |
2 + 0 |
2.0 |
2.0 |
|
689 |
ING102 |
İNGİLİZCE II |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
4.0 |
|
1059 |
ASC108 |
KONAKLAMA HİZMETLERİ |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
4.0 |
|
1058 |
ASC106 |
TURİZM ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
|
1056 |
ASC102 |
GIDA ÜRETİMİ II |
Zorunlu |
2 + 2 |
3.0 |
5.0 |
|
1057 |
ASC104 |
YEME-İÇME İŞLETMELERİNDE SATIN ALMA VE DEPOLAMA İLKELERİ |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu): | 26 |
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) : | 0 |
AKTS Kredi Toplamı : | 26 |
|
2. Güz ( Üçüncü ) Dönemi Dersleri |
---|
|
ID |
Kodu |
Ders Adı |
Dersin Türü |
Süresi (T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
|
1061 |
ASC203 |
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MENÜ PLAN VE YÖNETİM STRATEJİLERİ |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
5.0 |
|
1062 |
ASC205 |
TEMEL PASTACILIK |
Zorunlu |
2 + 2 |
3.0 |
6.0 |
|
1063 |
ASC207 |
DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ |
Zorunlu |
2 + 2 |
3.0 |
5.0 |
|
1060 |
ASC201 |
GIDA ÜRETİMİ III |
Zorunlu |
2 + 2 |
3.0 |
5.0 |
Detay
|
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ
| Seçmeli |
- - |
- |
9 |
|
0001 |
BLMSEC |
|
Bölüm Seçmeli |
- + - |
- |
- |
|
0002 |
BLMSEC |
|
Bölüm Seçmeli |
- + - |
- |
- |
|
0001 |
UNSEC |
|
Üniversite Seçmeli |
- + - |
- |
- |
|
893 |
KIU201 |
GENEL İLETİŞİM BECERİLERİ |
Üniversite Seçmeli |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
|
1794 |
CSU113 |
FEASIBILITY ANALYSES AND INVESTMENT |
Üniversite Seçmeli |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
|
897 |
KIU207 |
AKADEMİK SUNUM BECERİLERİ |
Üniversite Seçmeli |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
|
894 |
KIU203 |
SOSYAL ANTROPOLOJİ |
Üniversite Seçmeli |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
|
895 |
KIU205 |
DİKSİYON |
Üniversite Seçmeli |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
|
1080 |
ASC217 |
BARMENLİK VE MİKSOLOJİ |
Bölüm Seçmeli |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
|
1078 |
ASC215 |
YEMEK SOSYOLOJİSİ |
Bölüm Seçmeli |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
|
1076 |
ASC213 |
YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI |
Bölüm Seçmeli |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
|
1074 |
ASC211 |
KIBRIS MUTFAK KÜLTÜRÜ |
Bölüm Seçmeli |
3 + 0 |
3.0 |
3.0 |
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu): | 21 |
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) : | 9 |
AKTS Kredi Toplamı : | 30 |
|
2. Bahar ( Dördüncü ) Dönemi Dersleri |
---|
|
ID |
Kodu |
Ders Adı |
Dersin Türü |
Süresi (T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
|
1064 |
ASC202 |
GIDA ÜRETİMİ IV |
Zorunlu |
2 + 2 |
3.0 |
5.0 |
|
1065 |
ASC204 |
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ VE KONTROLÜ |
Zorunlu |
2 + 2 |
3.0 |
5.0 |
|
1066 |
ASC206 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM |
Zorunlu |
3 + 0 |
3.0 |
5.0 |
|
1067 |
ASC208 |
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MUTFAK YÖNETİMİ |
Zorunlu |
2 + 0 |
2.0 |
4.0 |
|
1068 |
ASC210 |
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ |
Zorunlu |
2 + 2 |
3.0 |
5.0 |
Detay
|
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ
| Seçmeli |
- - |
- |
6 |
|
0001 |
BLMSEC |
|
Bölüm Seçmeli |
- + - |
- |
- |
|
0002 |
BLMSEC |
|
Bölüm Seçmeli |
- + - |
- |
- |
|
1075 |
ASC212 |
ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ |
Bölüm Seçmeli |
2 + 2 |
3.0 |
3.0 |
|
1077 |
ASC214 |
BUTİK TATLI VE PASTACILIK |
Bölüm Seçmeli |
2 + 2 |
3.0 |
3.0 |
|
1079 |
ASC216 |
PROFESYONEL MUTFAK PLANLAMASI |
Bölüm Seçmeli |
2 + 2 |
3.0 |
3.0 |
|
1072 |
ASC218 |
UZAKDOĞU MUTFAĞI |
Bölüm Seçmeli |
2 + 2 |
3.0 |
3.0 |
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu): | 24 |
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) : | 6 |
AKTS Kredi Toplamı : | 30 |
| |
EBS : Kıbrıs İlim Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Kıbrıs İlim Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi
AKTS Bilgi Paketi
ECTS Information Package
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır.
ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System
Cyprus Science University ECTS Information Package
ECTS Information Package
European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.