Türkçe

16020-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI-
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
DERS PLANI
Her hangi bir dersin amaç, öğrenme çıktıları, içerik, değerlendirme ve iş yükü AKTS gibi detay bilgilerini görmek için dersin isminin üzerine tıklamanız yeterlidir.

1. Güz ( Birinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
2648 KGU400 KİŞİSEL GELİŞİM UYGULAMALARI Zorunlu 0 + 0 0.0 0.0
2228 GAS113 GASTRONOMİYE GİRİŞ Zorunlu 3 + 0 3.0 5.0
562 ING101 İNGİLİZCE I Zorunlu 3 + 0 3.0 4.0
549 BLG101 BİLGİSAYAR I Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
548 TRK101 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
547 ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
2229 GAS115 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI İÇİN GIDA TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 + 0 3.0 5.0
2227 GAS111 YİYECEK ÜRETİMİ I Zorunlu 2 + 2 3.0 4.0
2230 GAS117 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ I Zorunlu 0 + 6 3.0 3.0
2646 ORY100 ORYANTASYON Zorunlu 0 + 0 0.0 0.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 3
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):27 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :3 AKTS Kredi Toplamı :30

1. Bahar ( İkinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
2234 GAS108 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ II Zorunlu 0 + 6 3.0 3.0
686 ATA102 ATATÜRK İLKELERI VE İNKILAP TARIHI II Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
688 TRK102 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
687 BLG102 BİLGİSAYAR II Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
689 ING102 İNGİLİZCE II Zorunlu 3 + 0 3.0 4.0
2233 GAS106 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ VE SANİTASYON Zorunlu 3 + 0 3.0 5.0
2232 GAS104 YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ Zorunlu 3 + 0 3.0 5.0
2231 GAS102 YİYECEK ÜRETİMİ II Zorunlu 2 + 2 3.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 3
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0002 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):27 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :3 AKTS Kredi Toplamı :30

2. Güz ( Üçüncü ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
2236 GAS217 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MÖNÜ PLAN STRATEJİLERİ Zorunlu 3 + 0 3.0 4.0
2235 GAS215 YİYECEK ÜRETİMİ III Zorunlu 2 + 2 3.0 6.0
2237 GAS219 YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
2238 GAS221 DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
2239 GAS223 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Zorunlu 3 + 1 3.0 4.0
2276 GAS225 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE SATIN ALMA Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
2241 GAS227 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ III Zorunlu 0 + 6 3.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 3
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0001 FKSEC Fakülte Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):27 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :3 AKTS Kredi Toplamı :30

2. Bahar ( Dördüncü ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
2242 GAS214 YİYECEK ÜRETİMİ IV Zorunlu 2 + 2 3.0 6.0
2243 GAS216 TURİZM ENDÜSTRİSİ İÇİN İLETİŞİM BECERİLERİ Zorunlu 3 + 0 3.0 4.0
2244 GAS218 TEMEL PASTACILIK Zorunlu 2 + 2 3.0 5.0
2245 GAS220 YÖRESEL TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI Zorunlu 2 + 2 3.0 5.0
2246 GAS222 MUTFAK YÖNETİMİ Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
2247 GAS224 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ IV Zorunlu 0 + 6 3.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 3
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):27 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :3 AKTS Kredi Toplamı :30

3. Güz ( Beşinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
2251 GAS307 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ V Zorunlu 0 + 6 3.0 4.0
2248 GAS301 YİYECEK ÜRETİMİ V Zorunlu 2 + 2 3.0 6.0
2249 GAS303 AŞÇILIK İÇİN İLETİŞİM BECERİLERİ Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
2250 GAS305 BUTIK PASTACILIK Zorunlu 2 + 2 3.0 6.0
2267 GAS313 YİYECEK İÇECEK PAZARLAMASI Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
2263 GAS309 ÇİKOLATA SANATI Zorunlu 2 + 2 3.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 4
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0001 UNSEC Üniversite Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):26 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :4 AKTS Kredi Toplamı :30

3. Bahar ( Altıncı ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
2254 GAS306 ZİYAFET YÖNETİMİ Zorunlu 3 + 0 3.0 5.0
2252 GAS302 YİYECEK ÜRETİMİ VI Zorunlu 2 + 2 3.0 6.0
2253 GAS304 MUTFAK PLANLAMASI VE TASARIMI Zorunlu 3 + 0 3.0 5.0
2255 GAS308 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ VI Zorunlu 0 + 6 3.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 10
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0001 UNSEC Üniversite Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):20 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :10 AKTS Kredi Toplamı :30

4. Güz ( Yedinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
2268 GAS407 ALAKART MUTFAĞI Zorunlu 2 + 2 3.0 6.0
2258 GAS405 BÜFE TASARIMI VE DEKORASYON Zorunlu 2 + 2 3.0 5.0
2257 GAS403 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM Zorunlu 3 + 0 3.0 4.0
2256 GAS401 YİYECEK ÜRETİMİ VII Zorunlu 2 + 2 3.0 6.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 9
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0001 UNSEC Üniversite Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):21 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :9 AKTS Kredi Toplamı :30

4. Bahar ( Sekizinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
2269 GAS410 YİYECEK ALANINDA ÖZEL ETKİNLİKLER Zorunlu 3 + 0 3.0 4.0
2262 GAS408 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MUHASEBE Zorunlu 3 + 0 3.0 5.0
2261 GAS406 RESTORAN DÜZENİ VE SERVİS Zorunlu 2 + 2 3.0 5.0
2260 GAS404 ŞARAP BİLİMİ Zorunlu 3 + 0 3.0 4.0
2259 GAS402 YİYECEK ÜRETİMİ VIII Zorunlu 2 + 2 3.0 6.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 6
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):24 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :6 AKTS Kredi Toplamı :30
EBS : Kıbrıs İlim Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi Kıbrıs İlim Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Cyprus Science University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.