English

Vocational School of Culinary Arts-CULINARY ARTS (TURKISH)

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ
CYPRUS SCIENCE UNIVERSITY
Vocational School of Culinary Arts-CULINARY ARTS (TURKISH)
SINIF: 1 - DÖNEM: 1
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
ASC103GASTRONOMİYE GİRİŞ ( INTRODUCTION TO GASTRONOMY )Z303.04.03
ASC107İŞ SAĞLIĞI, GÜVENLİĞİ, SANİTASYON ( BUSINESS HEALTH, SAFETY, SANITATION )Z303.04.03
ASC109GIDA ÜRETİMİ I ( FOOD PRODUCTION I )Z223.05.04
ATA101ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ( ATATURK'S PRINCIPLES AND HISTORY OF TURKISH REVOLUTION I )Z202.02.02Kavramlar, tanımlar, ders yöntemleri ve kaynakların tanımı, Sanayi Devrimi ve Fransız Devrimi, Osmanlı Devleti’nin Dağılışı (XIX. Yüzyıl), Tanzimat ve Islahat Fermanı, I. ve II. Meşrutiyet, Trablusgarp ve Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Mondros Ateşkes Antlaşması, Wilson İlkeleri, Paris Konferansı, M. Kemal’in Samsun’a Çıkışı ve Anadolu’daki Durum, Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Mebusan Meclisinin Açılışı, TBMM’nin Kuruluşu ve İç İsyanlar, Teşkilat-ı Esasi Kanunu, Düzenli Ordunun Kuruluşu, I. İnönü, II. İnönü, Kütahya-Eskişehir, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasındaki antlaşmalar, Lozan Antlaşması, Saltanatın Kaldırılması
BES101BESLENME İLKELERİ ( PRINCIPLES OF NUTRITION )Z303.04.03
BLG101BİLGİSAYAR I ( COMPUTER I )Z202.02.02MS Word, MS Powerpoint, MS Excel, internete araştırma, internet kaynakları değerlendirme, internet kaynakları referanslama, internet güvenliği ve etik, klasör ve dosya yönetimi, bilgisayar hızı ve verimlilik konuları bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
ING101İNGİLİZCE I ( ENGLISH I )Z303.04.03
TRK101TÜRK DİLİ I ( TURKISH LANGUAGE I )Z202.02.02Bildirim, Dil ve Dilin Özellikleri; Dil-Düşünce İlişkisi; Dilin Gücü; Ana Dili-Yerel Dil-Millet Dili-Devlet Dili- Eğitim Dili-Kültür Dili- Uluslar arası Dil; Dil-Kültür İlişkisi; Medeniyet; Dilekçe Yazımı; Dil Aileleri-Dil Grupları -Türkçenin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri; Türk Dilinin Tarihî Dönemleri ve Gelişmesi; Dil Bilgisi ve Bölümleri; Sözcük Çeşitleri-Kök-Ek; Cümle ve Cümlenin Öğeleri; Yazım Kuralları ve Uygulaması; Noktalama İşaretleri ve Kullanımıyla İlgili UygulamalarDefinition and characteristics of language. Relationship between language and thought. Relationship between language and culture. Concepts of mother language, cultural language, international language. Writing a letter of application. Languages of the world. The place of the Turkish language among world languages. Historical development of Turkish language. Phonological, morphological, semantic and syntactic structure of Turkish languge.. Types of clauses. Spelling rules. Punctuation marks.
CSU113FEASIBILITY ANALYSES AND INVESTMENT ( FEASIBILITY ANALYSES AND INVESTMENT )G303.03.03
GER101GERMAN I ( GERMAN I )G303.03.03
KIU100ARAPÇA I ( ARABIC I )G303.03.03
KIU113BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ ( INFORMATION MANAGEMENT )G303.03.03
SINIF: 1 - DÖNEM: 2
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
ASC102GIDA ÜRETİMİ II ( FOOD PRODUCTION II )Z223.05.04
ASC104YEME-İÇME İŞLETMELERİNDE SATIN ALMA VE DEPOLAMA İLKELERİ ( PROCUREMENT AND STORAGE PRINCIPLES IN FOOD AND BEVERAGE INDUSTRY )Z303.03.03
ASC106TURİZM ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ ( INTRODUCTION TO TOURISM INDUSTRY )Z303.03.03
ASC108KONAKLAMA HİZMETLERİ ( ACCOMMODATION SERVICES )Z303.04.03
ASC110YAZ UYGULAMASI ( SUMMER PRACTICE )Z0160.01.016
ATA102ATATÜRK İLKELERI VE İNKILAP TARIHI II ( ATATÜRK'S PRINCIPLES AND HISTORY OF TURKISH REVOLUTION II )Z202.02.02Siyasal Alanda Yapılan İnkılâplar, Hukuk Alanında Yapılan İnkılâplar, Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan İnkılâplar, İktisâdi Alanda Yapılan İnkılâplar, Sosyal Alanda Yapılan İnkılâplar, Atatürk İlkeleri, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, İkinci Dünya Savaşı Yıllarında TürkiyeThis course introduces the features of the Turkish Revolution and similar concepts, the reforms of the Ottoman Empire before the Turkish Revolution, the importance of Ataturk’s reforms, the emergence of Ataturk’s thought system and the revolutionary effect of the new Turkish Republic, and the Turkish war of independence.
BLG102BİLGİSAYAR II ( COMPUTER II )Z202.02.02İleri seviyede MS Excel kullanımı
ING102İNGİLİZCE II ( ENGLISH II )Z303.04.03
TRK102TÜRK DİLİ II ( TURKISH LANGUAGE II )Z202.02.02Cümle Çeşitleri; Anlatım Bozuklukları; Paragraf; Anlatım Biçimleri; Yazılı Anlatım Türleri; Sözlü Anlatım Türleri; Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri
ASC112VEJETERYAN MUTFAK ( VEGETARIAN KITCHEN )S202.02.02
ASC114YEME İÇME İŞLETMELERİNDE ETKİN İLETİŞİM BECERİLERİ ( EFFECTIVE COMMUNICATION SKILLS IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES )S202.02.02
ASC116OSMANLI SARAY MUTFAĞI VE YÖRESEL MUTFAK KÜLTÜRLERİ ( OTTOMAN PALACE CUISINE AND LOCAL CUISINE CULTURES )S202.02.02
SINIF: 2 - DÖNEM: 1
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
ASC201GIDA ÜRETİMİ III ( FOOD PRODUCTION III )Z223.05.04
ASC203YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MENÜ PLAN VE YÖNETİM STRATEJİLERİ ( MENU PLANNING AND MANAGEMENT STRATEGIES IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES )Z303.05.03
ASC205TEMEL PASTACILIK ( BASIC PASTRY )Z223.06.04
ASC207DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ ( WORLD CUISINE CULTURE )Z223.05.04
ASC211KIBRIS MUTFAK KÜLTÜRÜ ( CYPRUS CULINARY CULTURE )S303.03.03
ASC213YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI ( FOOD STYLISTICS AND PHOTOGRAPHY )S303.03.03
ASC215YEMEK SOSYOLOJİSİ ( FOOD SOCIOLOGY )S303.03.03
ASC217BARMENLİK VE MİKSOLOJİ ( BARTENDING AND MIKSOLOGY )S303.03.03
KIU201GENEL İLETİŞİM BECERİLERİ ( GENERAL COMMUNICATION SKILLS )G303.03.03İletişim,tanım, amaç ve önemi İletişen insana dair bir kavramsallaştırma Etkili iletişim becerileri (empati,ben dili,sen dili,ego geliştirici dil, dinleme) İletişimde etkili unsurlar (ihtiyaçlar, fenomenoloji alan, inançlar ve tutumlar, ebeveyn tutumları, aile yönetim biçimleri, dürüstlük) Kişiler arası iletişim çatışmaları ve çatışma çözmeContents of the course unit are definition, purpose and importance A conceptualization of the communicating person,effective communication skills Effective elements in communication (needs, phenomenology, beliefs and attitudes, parental attitudes, family management styles, integrity) interpersonal communication conflicts and conflict resolution.
KIU203SOSYAL ANTROPOLOJİ ( SOCIAL ANTROPOLOGY )G303.03.03
KIU205DİKSİYON ( DICTION )G303.03.03Ses-nefes teknikleri, anlaşılır ses çıkarma, heceleri doğru ve vurgulayabilme, düzgün cümle kurma ve konuşmaları vücut diliyle destekleme becerilerini bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
KIU207AKADEMİK SUNUM BECERİLERİ ( ACADEMIC PRESENTATION SKILLS )G303.03.03
SINIF: 2 - DÖNEM: 2
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
ASC202GIDA ÜRETİMİ IV ( FOOD PRODUCTION IV )Z223.05.04
ASC204YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ VE KONTROLÜ ( COST ANALYSIS AND CONTROL IN FOOD AND BEVERAGE OPERATIONS )Z223.05.04
ASC206SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM ( SUSTAINABLE TOURISM )Z303.05.03
ASC208YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MUTFAK YÖNETİMİ ( KITCHEN MANAGEMENT IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES )Z202.04.02
ASC210YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ( FOOD AND BEVERAGE SERVICES )Z223.05.04
ASC212ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ ( CHOCOLATE MAKING TECHNIQUES )S223.03.04
ASC214BUTİK TATLI VE PASTACILIK ( BOUTIQUE SWEET AND PASTRY )S223.03.04
ASC216PROFESYONEL MUTFAK PLANLAMASI ( PROFESSIONAL KITCHEN PLANNING )S223.03.04
ASC218UZAKDOĞU MUTFAĞI ( FAR EAST CUISINE )S223.03.04
EBS : Kıbrıs İlim Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi Kıbrıs İlim Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Cyprus Science University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.