Türkçe


HEMŞİRELİK (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Ders Adı Kodu Yılı Yarıyılı Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
NUTRITION AND HEALTH NUT201 2 3 2+0 2.0 3.0


Amaç ve İçeriği
Dersin Amacı Bu ders gıda ve beslenme ile ilgili temel bilgilere genel bir bakış sağlacaktır. Öğrenciler beslenme ilkeleri ve sağlıklı beslenme hakkında bilgi edinecek; altı temel besin grubunu ve gıdanın besin olmayan kompanentlerini içeren gıda bileşimini; temel besin maddelerinin majör rolleri ve işlevleri açıklayacak ve bu bilginin besin önerilerine, diyet kılavuzlarına ve önerilen günlük gıda modellerine çevrilmesini sağlayacaktır.
Dersin İçeriği Bu ders, sağlık ve hastalıkların belirleyicisi olan çeşitli gıda gruplarının, enerjinin ve başlıca vitamin ve minerallerin fizyolojik gereksinimlerine ve işlevlerine entegre bir genel bakış sağlar. Ayrıca gelişim dönemlerine uygun olarak spesifik beslenme ve diyet programlarını fizyoloji durumlar çerçevesinde gözden geçirir.
Dersin Meslek Eğitimini Sağlamaya Yönelik Katkısı Gıdalarla ilgili genel bilgi elde edilmesinin yanı sıra beslenmenin sağlığa olan etkisi, öğrencilerimizin çeşitli hastalarda karşılaşacakları uygulamalarla beslenme bilgilerini entegrasyonunu sağlayacak ve böylece hastaların gıda gereksinimlerini analiz edebilecek ve diyet değişiklikleri hakkında bilgi sağlayabilecektir.

EBS : Kıbrıs İlim Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi Kıbrıs İlim Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Cyprus Science University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.