|
|
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
|
Ders Adı
| Kodu
| Yılı
| Yarıyılı
| Süresi (T+U)
| Kredisi
| AKTS Kredisi
|
YİYECEK ÜRETİMİ IV |
GAS214 |
2 |
4 |
2+2 |
3.0 |
6.0 |
Amaç ve İçeriği |
Dersin Amacı |
Et, tavuk, balık, sebze suları ve stoklar, temel soslar ve kıvam artırıcılar, çorbalar, yiyecek gruplarının pişirme öncesi hazırlığı ve marinasyonu, yiyecek gruplarının uygun pişirme teknikleri kullanılarak pişirilmesi, salatalar ve salata sosları, makarnalar, pilavlar, kurubaklagillerle hazırlanan yemekler, tahıl ürünleri ile hazırlanan yemekler. |
Dersin İçeriği |
Bu dersin amacı öğrencilere et, tavuk, balık, sebze sularının ve stoklarının hazırlanması, temel soslar ve kıvam artırıcıların, çorbaların, et, tavuk ve balık yemeklerinin uygun pişirme teknikleri kullanılarak pişirilebilmesi becerisinin kazandırılmasıdır. |
Dersin Meslek Eğitimini Sağlamaya Yönelik Katkısı |
Yiyecek üretimi IV dersinde öğrenilen tekniklerin uygulanması, mönülerin hazırlanması ve uygulanması, yaratıcı sunum ve hazırlama tekniklerinin teorik ve pratik uygulamaları bu dersin temelini oluşturmaktadır |
|