|
|
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
|
Ders Adı
| Kodu
| Yılı
| Yarıyılı
| Süresi (T+U)
| Kredisi
| AKTS Kredisi
|
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ |
GAS104 |
1 |
2 |
3+0 |
3.0 |
5.0 |
Amaç ve İçeriği |
Dersin Amacı |
• Bu dersin amacı, Yiyecek içecek işletmelerini sınıflandırabilecek,
• Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim sürecinin aşamalarını ayırt edebilecek,
• Menü tasarımını özetleyebilecek
• Satın alma sürecini tanımlayabilecek,
• Depolama prosedürünü açıklayabilecek
• Uluslararası yiyecek içecek terimlerinden örnekler verebilecek,
• Gelir ve maliyet kontrolünün önem ve amaçlarını açıklayabilecek,
• Ana akım trendleri tartışabilecektir
|
Dersin İçeriği |
Yiyecek içecek hizmet işletmelerini detaylı tanıyabilme. Küçük, orta ve büyük kapasiteli yiyecek işletmelerini tanıyabilme aralarındaki farkları tanıyabilme. Yiyecek içecek hizmet işletmelerinin yönetim, planlama ve organizasyon şekillerini kavrayabilme. |
Dersin Meslek Eğitimini Sağlamaya Yönelik Katkısı |
Bu ders gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri için Turizm alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirebilme, karmaşık problem ve konuları belirleyebilme ve analiz edebilme, tartışmalar yapabilme, kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilmeye,konaklama ile ilgili hizmet verme süreçlerini analiz edebilme, planlayabilme, uygulayabilme, denetleyebilme, gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırabilme ve geliştirebilme,konaklama işletmelerinde yer alan departmanlar ve işler ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilmeye dayanır. |
|