|
|
TURİZM VE OTELCİLİK (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
|
Ders Adı
| Kodu
| Yılı
| Yarıyılı
| Süresi (T+U)
| Kredisi
| AKTS Kredisi
|
FOOD AND BEVERAGE SERVICE |
THM209 |
2 |
3 |
2+2 |
3.0 |
6.0 |
S.No
|
Dersin Öğrenme Çıktıları
Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (İlişki Düzeyi) |
1 |
Hizmet söz konusu olduğunda, bir restoranın sunucusunun amacı, işletme ve müşteri türüne uygun bir tarzda yüksek kaliteli hizmet sunmaktır. | 1 (5), 2 (5), 3 (5), 4 (4), 5 (3), 6 (5), 7 (5), 11 (4), 12 (4), 13 (4), 14 (4), 16 (4), 17 (4), 18 (5), 21 (5), 22 (2), 23 (3), 24 (3), 26 (2), 27 (5), 28 (5), 29 (4), 35 (4), 36 (3), 37 (3), 38 (4), 39 (5), 40 (4), 41 (2), 42 (3) | 2 |
Sunucu, resmenlere resmen davranarak dinleyicileri VIP gibi hissettirmeye çalışabilir; | 1 (4), 2 (5), 3 (4), 4 (5), 5 (4), 6 (3), 7 (4), 8 (5), 11 (5), 12 (3), 13 (5), 14 (4), 15 (5), 16 (5), 17 (5), 18 (4), 21 (4), 22 (5), 23 (3), 24 (4), 26 (3), 27 (2), 28 (4), 29 (5), 35 (4), 36 (4), 37 (5), 38 (3), 39 (4), 40 (2), 41 (3), 42 (5) | 3 |
Aile tarzı bir akşam yemeğinde, sunucular müşterilerin kendilerini evlerinde hissettirmek için şaka yapabilirler. | 1 (5), 2 (3), 3 (4), 4 (3), 5 (5), 6 (4), 7 (3), 8 (4), 11 (4), 12 (3), 13 (5), 14 (5), 15 (5), 16 (4), 17 (5), 18 (5), 21 (4), 22 (3), 23 (2), 24 (2), 26 (4), 27 (3), 28 (5), 29 (4), 35 (3), 36 (3), 37 (3), 38 (5), 39 (3), 40 (5), 41 (4), 42 (4) | 4 |
Kaliteli hizmet sunmak için personel, atmosferden fiyat farklılıklarına kadar restoran hakkında kapsamlı bir anlayışa sahip olacaktır. | 1 (4), 2 (4), 3 (3), 4 (5), 5 (4), 6 (5), 7 (3), 8 (5), 11 (4), 12 (5), 13 (4), 14 (5), 15 (5), 16 (5), 17 (4), 18 (5), 21 (4), 22 (3), 23 (3), 24 (2), 26 (4), 27 (4), 28 (4), 29 (4), 35 (3), 36 (4), 37 (5), 38 (3), 39 (3), 40 (5), 41 (5), 42 (4) | |