Türkçe

16020 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI -
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey

İlişki Düzeyi Sayısal İlişki Düzeyi Sözel İlişki Varlığı
Dersin Program Çıktıları İle Olan İlişkileri
Zorunlu Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
123456789101112131415161718T%
1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I00000000000000000000.00
2 ATATÜRK İLKELERI VE İNKILAP TARIHI II00000000000000000000.00
3 BİLGİSAYAR I00000000000000000000.00
4 BİLGİSAYAR II00000000000000000000.00
5 YİYECEK ÜRETİMİ II00000000000000000000.00
6 YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ4553443345344454557482.22
7 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ VE SANİTASYON5020034100431300002628.89
8 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ II00000000000000000000.00
9 YİYECEK ÜRETİMİ I55555555555555555590100.00
10 GASTRONOMİYE GİRİŞ00000000000000000000.00
11 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI İÇİN GIDA TEKNOLOJİSİ4445101030003210303134.44
12 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ I5555555555455453458594.44
13 YİYECEK ÜRETİMİ IV55555555555555555590100.00
14 YİYECEK ÜRETİMİ III5555555555555555458998.89
15 TURİZM ENDÜSTRİSİ İÇİN İLETİŞİM BECERİLERİ0000000002225220001516.67
16 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MÖNÜ PLAN STRATEJİLERİ4453445400344434546471.11
17 TEMEL PASTACILIK55555555555555555590100.00
18 YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ4444444444444444447280.00
19 YÖRESEL TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI5554554555555454558695.56
20 DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ00000000000000000000.00
21 MUTFAK YÖNETİMİ1323332332222222324246.67
22 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI5555555055555555558594.44
23 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ IV5455555555550555258190.00
24 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE SATIN ALMA3453434334454544557280.00
25 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ III00000000000000000000.00
26 YİYECEK ÜRETİMİ V5555555555555444358594.44
27 YİYECEK ÜRETİMİ VI55555555555555555590100.00
28 AŞÇILIK İÇİN İLETİŞİM BECERİLERİ4444444444444444447280.00
29 MUTFAK PLANLAMASI VE TASARIMI2342223223233343234853.33
30 BUTIK PASTACILIK5555555555555555448897.78
31 ZİYAFET YÖNETİMİ2332323323322333234752.22
32 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ V00000000000000000000.00
33 HAFTALIK İŞ DENEYİMİ VI00000000000000000000.00
34 ÇİKOLATA SANATI5555555555555554458897.78
35 YİYECEK İÇECEK PAZARLAMASI4545454545455454548190.00
36 YİYECEK ÜRETİMİ VII55555555555555555590100.00
37 YİYECEK ÜRETİMİ VIII55555555555555555590100.00
38 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM3453432524455455156976.67
39 ŞARAP BİLİMİ5555555555555554448796.67
40 BÜFE TASARIMI VE DEKORASYON5555555555555555338695.56
41 RESTORAN DÜZENİ VE SERVİS55555555555555555590100.00
42 ALAKART MUTFAĞI5555555555555554338594.44
43 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MUHASEBE55555555555555555590100.00
44 YİYECEK ALANINDA ÖZEL ETKİNLİKLER55555555555555555590100.00
45 İNGİLİZCE I00000000000000000000.00
46 İNGİLİZCE II00000000000000000000.00
47 KİŞİSEL GELİŞİM UYGULAMALARI00000000000000000000.00
48 ORYANTASYON00000000000000000000.00
49 TÜRK DİLİ I00000000000000000000.00
50 TÜRK DİLİ II00000000000000000000.00
İlişkili Ders Sayısı / 50323132313131323030303232323332303130--
İlişki Ağırlığı140142147136137137138132131136138143141141141130125133--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Bölüm Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
123456789101112131415161718T%
1 BESİN GÜVENLİĞİ VE HİJYEN5433112011101000002325.56
2 GIDA POLİTİKALARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK1320054100110200052527.78
3 TÜRK DIŞ POLİTİKASINDA TEMEL KONULAR00000000000000000000.00
4 BESLENME ANTROPOLOJİSİ2330511023001350002932.22
5 VEJETERYAN MUTFAĞI UYGULAMALARI55555555555555555590100.00
6 UNLU MAMULLERDE HAMUR İŞLERİ55555555555555555590100.00
7 DOĞU ANADOLU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU MUTFAKLARI5555555555555555448897.78
8 KIBRIS MUTFAĞI55555555555555555590100.00
9 GERMAN II00000000000000000000.00
İlişkili Ders Sayısı / 9777567756665665445--
İlişki Ağırlığı283028232627272123242221222525201924--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Üniversite Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
123456789101112131415161718T%
1 DİKSİYON00000000000000000000.00
2 TEMEL İLK YARDIM BECERİLERİ00000000000000000000.00
3 KRİTİK ALT YAPI VE TESİSLERİN KORUNMASI00000000000000000000.00
4 AFETLERDE PSIKOLOJIK ILKYARDIM00000000000000000000.00
5 İNSAN HAKLARI00000000000000000000.00
6 DÜNYA POLİTİKASINDA SÜPER GÜÇLER00000000000000000000.00
İlişkili Ders Sayısı / 6000000000000000000--
İlişki Ağırlığı000000000000000000--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
EBS : Kıbrıs İlim Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi Kıbrıs İlim Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Cyprus Science University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.