Türkçe

08030 SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ -
DÜZEYİ: Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Amaç
1Sivil havacılık ve kabin hizmetleri programının temel amacı hızla büyüyen havacılık sektörü içerisindeki şirketlerin, özel ve devlet kuruluşlarının kabin hizmetlerini vermeye yönelik yetiştirilmiş, gelişmelere ayak uydurabilen, etkili iletişim yöntemlerine sahip, müşteri ilişkileri kuvvetli, problem karşısında hızlı tepki veren, çözüm odaklı, her türlü sorunla başa çıkabilecek yeteneğe sahip kabin hizmetleri verebilecek kalifiye düzeyde işgücü yetiştirmektir. Bu doğrultuda program; hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik, kişisel gelişim dersleri ve alternatif dil eğitimi seçenekleri ile desteklenerek gereken hizmetlerin verilmesine yönelik tasarlanmıştır.
Hedef
1Karşılıklı iletişimin ve insan ilişkilerinin ön planda olduğu hizmet sektöründe başarıyı yakalayabilmek ve arttırabilmek insana odaklanmakla mümkün olmaktadır. Bu doğrultuda hizmet alanlara, işini severek yapan, gerekli eğitimleri almış ve bu alanda profesyonelleşmiş kişilerce kaliteli ürünlerin sunulması memnuniyet yaratacaktır. Bu nedenle havacılık sektöründe de hizmetin sunumu esnasında insan kaynağının kalite yaratma ve sürdürebilme açısından son derece önemli ve etkin rol oynadığı görülmektedir. Bu bağlamda sektörün ihtiyaçları da dikkate alınarak aranan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi programın temel hedefleri arasındadır.
EBS : Kıbrıs İlim Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi Kıbrıs İlim Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Cyprus Science University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.