KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ CYPRUS SCIENCE UNIVERSITY |
Vocational School of Culinary Arts-CULINARY ARTS (TURKISH) |
SINIF: 1 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
ASC103 | GASTRONOMİYE GİRİŞ
( INTRODUCTION TO GASTRONOMY ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 4.0 | 3 | | |
ASC107 | İŞ SAĞLIĞI, GÜVENLİĞİ, SANİTASYON
( BUSINESS HEALTH, SAFETY, SANITATION ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 4.0 | 3 | | |
ASC109 | GIDA ÜRETİMİ I
( FOOD PRODUCTION I ) | Z | 2 | 2 | 3.0 | 5.0 | 4 | | |
ATA101 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
( ATATURK'S PRINCIPLES AND HISTORY OF TURKISH REVOLUTION I ) | Z | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | 2 | Kavramlar, tanımlar, ders yöntemleri ve kaynakların tanımı, Sanayi Devrimi ve Fransız Devrimi, Osmanlı Devleti’nin Dağılışı (XIX. Yüzyıl), Tanzimat ve Islahat Fermanı, I. ve II. Meşrutiyet, Trablusgarp ve Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Mondros Ateşkes Antlaşması, Wilson İlkeleri, Paris Konferansı, M. Kemal’in Samsun’a Çıkışı ve Anadolu’daki Durum, Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Mebusan Meclisinin Açılışı, TBMM’nin Kuruluşu ve İç İsyanlar, Teşkilat-ı Esasi Kanunu, Düzenli Ordunun Kuruluşu, I. İnönü, II. İnönü, Kütahya-Eskişehir, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasındaki antlaşmalar, Lozan Antlaşması, Saltanatın Kaldırılması | |
BES101 | BESLENME İLKELERİ
( PRINCIPLES OF NUTRITION ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 4.0 | 3 | | |
BLG101 | BİLGİSAYAR I
( COMPUTER I ) | Z | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | 2 | MS Word, MS Powerpoint, MS Excel, internete araştırma, internet kaynakları değerlendirme, internet kaynakları referanslama, internet güvenliği ve etik, klasör ve dosya yönetimi, bilgisayar hızı ve verimlilik konuları bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. | |
ING101 | İNGİLİZCE I
( ENGLISH I ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 4.0 | 3 | | |
TRK101 | TÜRK DİLİ I
( TURKISH LANGUAGE I ) | Z | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | 2 | Bildirim, Dil ve Dilin Özellikleri; Dil-Düşünce İlişkisi; Dilin Gücü; Ana Dili-Yerel Dil-Millet Dili-Devlet Dili- Eğitim Dili-Kültür Dili- Uluslar arası Dil; Dil-Kültür İlişkisi; Medeniyet; Dilekçe Yazımı; Dil Aileleri-Dil Grupları -Türkçenin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri; Türk Dilinin Tarihî Dönemleri ve Gelişmesi; Dil Bilgisi ve Bölümleri; Sözcük Çeşitleri-Kök-Ek; Cümle ve Cümlenin Öğeleri; Yazım Kuralları ve Uygulaması; Noktalama İşaretleri ve Kullanımıyla İlgili Uygulamalar | Definition and characteristics of language. Relationship between language and thought. Relationship between language and culture. Concepts of mother language, cultural language, international language. Writing a letter of application. Languages of the world. The place of the Turkish language among world languages. Historical development of Turkish language. Phonological, morphological, semantic and syntactic structure of Turkish languge.. Types of clauses. Spelling rules. Punctuation marks. |
SINIF: 1 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
ASC102 | GIDA ÜRETİMİ II
( FOOD PRODUCTION II ) | Z | 2 | 2 | 3.0 | 5.0 | 4 | | |
ASC104 | YEME-İÇME İŞLETMELERİNDE SATIN ALMA VE DEPOLAMA İLKELERİ
( PROCUREMENT AND STORAGE PRINCIPLES IN FOOD AND BEVERAGE INDUSTRY ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | | |
ASC106 | TURİZM ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ
( INTRODUCTION TO TOURISM INDUSTRY ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | | |
ASC108 | KONAKLAMA HİZMETLERİ
( ACCOMMODATION SERVICES ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 4.0 | 3 | | |
ASC110 | YAZ UYGULAMASI
( SUMMER PRACTICE ) | Z | 0 | 16 | 0.0 | 1.0 | 16 | | |
ATA102 | ATATÜRK İLKELERI VE İNKILAP TARIHI II
( ATATÜRK'S PRINCIPLES AND HISTORY OF TURKISH REVOLUTION II ) | Z | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | 2 | Siyasal Alanda Yapılan İnkılâplar, Hukuk Alanında Yapılan İnkılâplar, Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan İnkılâplar, İktisâdi Alanda Yapılan İnkılâplar, Sosyal Alanda Yapılan İnkılâplar,
Atatürk İlkeleri, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, İkinci Dünya Savaşı Yıllarında Türkiye | This course introduces the features of the Turkish Revolution and similar concepts, the reforms of the Ottoman Empire before the Turkish Revolution, the importance of Ataturk’s reforms, the emergence of Ataturk’s thought system and the revolutionary effect of the new Turkish Republic, and the Turkish war of independence. |
BLG102 | BİLGİSAYAR II
( COMPUTER II ) | Z | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | 2 | İleri seviyede MS Excel kullanımı | |
ING102 | İNGİLİZCE II
( ENGLISH II ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 4.0 | 3 | | |
TRK102 | TÜRK DİLİ II
( TURKISH LANGUAGE II ) | Z | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | 2 | Cümle Çeşitleri; Anlatım Bozuklukları; Paragraf; Anlatım Biçimleri; Yazılı Anlatım Türleri; Sözlü Anlatım Türleri; Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri | |
ASC112 | VEJETERYAN MUTFAK
( VEGETARIAN KITCHEN ) | S | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | 2 | | |
ASC114 | YEME İÇME İŞLETMELERİNDE ETKİN İLETİŞİM BECERİLERİ
( EFFECTIVE COMMUNICATION SKILLS IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES ) | S | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | 2 | | |
ASC116 | OSMANLI SARAY MUTFAĞI VE YÖRESEL MUTFAK KÜLTÜRLERİ
( OTTOMAN PALACE CUISINE AND LOCAL CUISINE CULTURES ) | S | 2 | 0 | 2.0 | 2.0 | 2 | | |
SINIF: 2 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
ASC201 | GIDA ÜRETİMİ III
( FOOD PRODUCTION III ) | Z | 2 | 2 | 3.0 | 5.0 | 4 | | |
ASC203 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MENÜ PLAN VE YÖNETİM STRATEJİLERİ
( MENU PLANNING AND MANAGEMENT STRATEGIES IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 5.0 | 3 | | |
ASC205 | TEMEL PASTACILIK
( BASIC PASTRY ) | Z | 2 | 2 | 3.0 | 6.0 | 4 | | |
ASC207 | DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ
( WORLD CUISINE CULTURE ) | Z | 2 | 2 | 3.0 | 5.0 | 4 | | |
ASC211 | KIBRIS MUTFAK KÜLTÜRÜ
( CYPRUS CULINARY CULTURE ) | S | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | | |
ASC213 | YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI
( FOOD STYLISTICS AND PHOTOGRAPHY ) | S | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | | |
ASC215 | YEMEK SOSYOLOJİSİ
( FOOD SOCIOLOGY ) | S | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | | |
ASC217 | BARMENLİK VE MİKSOLOJİ
( BARTENDING AND MIKSOLOGY ) | S | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | | |
CSU113 | FEASIBILITY ANALYSES AND INVESTMENT
( FEASIBILITY ANALYSES AND INVESTMENT ) | G | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | | |
KIU201 | GENEL İLETİŞİM BECERİLERİ
( GENERAL COMMUNICATION SKILLS ) | G | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | İletişim,tanım, amaç ve önemi
İletişen insana dair bir kavramsallaştırma
Etkili iletişim becerileri (empati,ben dili,sen dili,ego geliştirici dil, dinleme)
İletişimde etkili unsurlar (ihtiyaçlar, fenomenoloji alan, inançlar ve tutumlar, ebeveyn tutumları, aile yönetim biçimleri, dürüstlük)
Kişiler arası iletişim çatışmaları ve çatışma çözme | Contents of the course unit are definition, purpose and importance A conceptualization of the communicating person,effective communication skills Effective elements in communication (needs, phenomenology, beliefs and attitudes, parental attitudes, family management styles, integrity) interpersonal communication conflicts and conflict resolution. |
KIU203 | SOSYAL ANTROPOLOJİ
( SOCIAL ANTROPOLOGY ) | G | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | | |
KIU205 | DİKSİYON
( DICTION ) | G | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | Ses-nefes teknikleri, anlaşılır ses çıkarma, heceleri doğru ve vurgulayabilme, düzgün cümle kurma ve konuşmaları vücut diliyle destekleme becerilerini bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. | |
KIU207 | AKADEMİK SUNUM BECERİLERİ
( ACADEMIC PRESENTATION SKILLS ) | G | 3 | 0 | 3.0 | 3.0 | 3 | | |
SINIF: 2 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
ASC202 | GIDA ÜRETİMİ IV
( FOOD PRODUCTION IV ) | Z | 2 | 2 | 3.0 | 5.0 | 4 | | |
ASC204 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ VE KONTROLÜ
( COST ANALYSIS AND CONTROL IN FOOD AND BEVERAGE OPERATIONS ) | Z | 2 | 2 | 3.0 | 5.0 | 4 | | |
ASC206 | SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM
( SUSTAINABLE TOURISM ) | Z | 3 | 0 | 3.0 | 5.0 | 3 | | |
ASC208 | YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MUTFAK YÖNETİMİ
( KITCHEN MANAGEMENT IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES ) | Z | 2 | 0 | 2.0 | 4.0 | 2 | | |
ASC210 | YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
( FOOD AND BEVERAGE SERVICES ) | Z | 2 | 2 | 3.0 | 5.0 | 4 | | |
ASC212 | ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ
( CHOCOLATE MAKING TECHNIQUES ) | S | 2 | 2 | 3.0 | 3.0 | 4 | | |
ASC214 | BUTİK TATLI VE PASTACILIK
( BOUTIQUE SWEET AND PASTRY ) | S | 2 | 2 | 3.0 | 3.0 | 4 | | |
ASC216 | PROFESYONEL MUTFAK PLANLAMASI
( PROFESSIONAL KITCHEN PLANNING ) | S | 2 | 2 | 3.0 | 3.0 | 4 | | |
ASC218 | UZAKDOĞU MUTFAĞI
( FAR EAST CUISINE ) | S | 2 | 2 | 3.0 | 3.0 | 4 | | |