GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Ders Adı Kodu Yılı Yarıyılı Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BESİN GÜVENLİĞİ VE HİJYEN GAS114 1 2 3+0 3.0 3.0


S.No
Dersin Öğrenme Çıktıları
Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (İlişki Düzeyi)
1 Hijyen kuralları ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olunması
2 Gıdalarda bozulmaya ve gıda kaynaklı enfeksiyonlara neden olan mikroorganizmalar hakkında bilgi sahibi olunması
3 İşletmelerde uyulması gereken hijyen kuralları hakkında bilgi sahibi olunması
4 Çalışanların üretim bölgesinde dikkat etmesi gereken hijyen kurallarının öğrenilmesi
5 HACCP uygulamalarının öğrenilmesi