GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ |
||||||
Ders Adı | Kodu | Yılı | Yarıyılı | Süresi (T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
BESİN GÜVENLİĞİ VE HİJYEN | GAS114 | 1 | 2 | 3+0 | 3.0 | 3.0 |
S.No |
Dersin Öğrenme Çıktıları Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler. |
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (İlişki Düzeyi) |
---|---|---|
1 | Hijyen kuralları ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olunması | |
2 | Gıdalarda bozulmaya ve gıda kaynaklı enfeksiyonlara neden olan mikroorganizmalar hakkında bilgi sahibi olunması | |
3 | İşletmelerde uyulması gereken hijyen kuralları hakkında bilgi sahibi olunması | |
4 | Çalışanların üretim bölgesinde dikkat etmesi gereken hijyen kurallarının öğrenilmesi | |
5 | HACCP uygulamalarının öğrenilmesi |