GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Ders Adı Kodu Yılı Yarıyılı Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GIDA POLİTİKALARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK GAS123 1 1 3+0 3.0 3.0


S.No
Dersin Öğrenme Çıktıları
Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (İlişki Düzeyi)
1 Gıda politikası sürecinde durum, sorun, hedef ve strateji analizini yapar.
2 Gıda politikalarını etkileyen faktörleri tartışır.
3 Türkiye’de uygulanan gıda politikaları ve etkilerini değerlendirir.
4 Ulusal ve Uluslarası gıda politikalarını değerlendirir.
5 Gıda sürdürülebilirliğini etkileyen faktörleri tartışır.