GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ |
||||||
Ders Adı | Kodu | Yılı | Yarıyılı | Süresi (T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE SATIN ALMA | GAS225 | 2 | 3 | 3+0 | 3.0 | 3.0 |
Amaç ve İçeriği | |
---|---|
Dersin Amacı | Beslenmenin önemi ile yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerin türleri ve özellikleri; kurumsal üretim işletmelerinde organizasyon yapısı; dahildir. |
Dersin İçeriği | Bu ders çerçevesinde, yiyecek ve içecek işletmelerinde satınalmanın rolü ve önemi, etkin satınalma ve tedarikçi seçimi ile satınalma süreci, satınalma şartnamesi ve uygun satınalma şartları gibi konular ele alınacaktır. |
Dersin Meslek Eğitimini Sağlamaya Yönelik Katkısı | Bu ders, ürününüzü hammaddeden müşteriye ulaştırmanıza ve ürün güvenliğini ve süreçlerini düzenlemenize ve satın alma konusundaki aşamaları ve nasıl yardımcı olacağınızı öğretir |