GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Ders Adı Kodu Yılı Yarıyılı Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE SATIN ALMA GAS225 2 3 3+0 3.0 3.0


Amaç ve İçeriği
Dersin Amacı Beslenmenin önemi ile yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerin türleri ve özellikleri; kurumsal üretim işletmelerinde organizasyon yapısı; dahildir.
Dersin İçeriği Bu ders çerçevesinde, yiyecek ve içecek işletmelerinde satınalmanın rolü ve önemi, etkin satınalma ve tedarikçi seçimi ile satınalma süreci, satınalma şartnamesi ve uygun satınalma şartları gibi konular ele alınacaktır.
Dersin Meslek Eğitimini Sağlamaya Yönelik Katkısı Bu ders, ürününüzü hammaddeden müşteriye ulaştırmanıza ve ürün güvenliğini ve süreçlerini düzenlemenize ve satın alma konusundaki aşamaları ve nasıl yardımcı olacağınızı öğretir