GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ |
||||||
Ders Adı | Kodu | Yılı | Yarıyılı | Süresi (T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
TURİZM ENDÜSTRİSİ İÇİN İLETİŞİM BECERİLERİ | GAS216 | 2 | 4 | 3+0 | 3.0 | 4.0 |
Amaç ve İçeriği | |
---|---|
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, öğrencilere temel pişirme talimatlarını anlamalarına ve yemek tarifleri hazırlamada adım adım talimatlar vermelerine yardımcı olacak genel ve spesifik İngilizce terminolojisini ve ifadelerini kazandırmaktır. Asıl vurgu, kendi alanlarında etkili profesyonel iletişim için gerekli stratejiler üzerine kuruludur. |
Dersin İçeriği | Bu ders öğrencilerin, turizm sektöründe iletişim becerileri ile birlikte meslekte kullanılan yabancı terimleride öğrenilmesine katkı koyacaktır. |
Dersin Meslek Eğitimini Sağlamaya Yönelik Katkısı | Turizm sektöründe etkili bir iletişim kurmayı desteklemektedir. |