GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ |
||||||
Ders Adı | Kodu | Yılı | Yarıyılı | Süresi (T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI | GAS223 | 2 | 3 | 3+1 | 3.0 | 4.0 |
Amaç ve İçeriği | |
---|---|
Dersin Amacı | Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Bilgisayar Uygulamaları dersi, öğrencilere bu sektörde bilgisayar teknolojisinin nasıl kullanıldığını öğretmeyi amaçlar. Bu ders, yiyecek ve içecek işletmelerinde bilgisayar tabanlı sistemlerin kullanımıyla ilgili temel bilgi ve becerileri sağlar. Aynı zamanda, sektördeki yenilikçi teknolojileri takip etmeyi ve işletme verimliliğini artırmak için bu teknolojileri nasıl kullanacaklarını öğretir. |
Dersin İçeriği | Microsoft Ofis programı kapsamında word, excel ve power point uygulamaları ile internet teknolojisini öğrencilere aktarmaktır. Dersin bir diğer amacı da, satın alma ve stok yönetimi, üretim ve reçete ve rapor hazırlama uygulamalarını öğrencilere kazandırmaktır. |
Dersin Meslek Eğitimini Sağlamaya Yönelik Katkısı | İleri derecede bilgisayar kullanma yetisi kazandırma. |