GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ |
||||||
Ders Adı | Kodu | Yılı | Yarıyılı | Süresi (T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
YİYECEK ÜRETİMİ I | GAS111 | 1 | 1 | 2+2 | 3.0 | 4.0 |
S.No |
Dersin Öğrenme Çıktıları Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler. |
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (İlişki Düzeyi) |
---|---|---|
1 | gastronomi ve gastronomi ile ilişkili terimleri tanımlayabilecek, | |
2 | tarihsel akış içinde gastronomi ve ilişkili olan terimleri karşılaştırabilecek, | |
3 | mutfak düzenini organize edebilecek, | |
4 | kullanımlarına uygun şekilde ekipman ve malzemeleri sınıflandırabilecek | |
5 | temel hijyen ve sanitasyon prensiplerini tartışabilecek, |