GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Ders Adı Kodu Yılı Yarıyılı Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
YİYECEK ÜRETİMİ I GAS111 1 1 2+2 3.0 4.0


S.No
Dersin Öğrenme Çıktıları
Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (İlişki Düzeyi)
1 gastronomi ve gastronomi ile ilişkili terimleri tanımlayabilecek,
2 tarihsel akış içinde gastronomi ve ilişkili olan terimleri karşılaştırabilecek,
3 mutfak düzenini organize edebilecek,
4 kullanımlarına uygun şekilde ekipman ve malzemeleri sınıflandırabilecek
5 temel hijyen ve sanitasyon prensiplerini tartışabilecek,