HEMŞİRELİK (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Ders Adı Kodu Yılı Yarıyılı Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
NUTRITION AND HEALTH NUT201 2 3 2+0 2.0 3.0



Haftalık Ders Konuları ve Öngörülen Hazırlık Çalışmaları
Hafta Konular Ön Hazırlık ve Pekiştirme
1 Beslenmeye Giriş Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
2 Yeme alışkanlıkları üzerindeki etkiler Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
3 Gıdalarda karbonhidratlar ve sağlıktaki rolleri Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
4 Gıdalardaki proteinler ve sağlıktaki rolleri Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
5 Gıdalardaki lipitler ve sağlıktaki rolleri Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
6 Enerji ihtiyaçları ve enerji dengesi Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
7 Vize sınav Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
8 Vitamin ve minerallerin sağlıktaki rolü Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
9 Sıvı ve elektrolitlerin sağlıktaki rolü Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
10 Hamilelik ve emzirme döneminde beslenme gereksinimleri Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
11 Bebekler çocuklar ve ergenler için beslenme ihtiyaçları Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
12 Yetişkinlerin ve yaşlıların beslenme ihtiyaçları Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
13 Beslenme durumuna ilişkin zorluklar Yüklü Dosya Bulunmamaktadır
14 Revizyon Yüklü Dosya Bulunmamaktadır